Ny rute for Hardangervidda Marathon - halvmarathon

Eidfjord er kanskje Norge`s vakreste kommune og har utrolig mange flotte steder å besøke og stier å gå. Mange har etterspurt at vi skal benytte oss av den gamle, historiske ferdselsveien opp Måbødalen som ble brukt under Vøringfoss Race. Derfor har vi besluttet at i år blir halvmarathon arrangert på denne ruta.

Måbø gard av Hardanger Festivals
Skrevet 27.06.2016 15:23

Med start ved Måbø Museum vil du følge den gamle ferdselsveien opp langs Måbøberget. Det er fine stier hele veien, men det mest spektakulære er kanskje de 1.300 trappetrinneneopp til toppen. Vi kan love at beina er fulle av syre før du tar fatt på myrene og det fantastiske terrenget mot Hjølmoberget. Fra toppen løper du ned hårnålssvingene, gjennom den mystiske, trange Hjølmodalen før du kommer i mål på Hardangervidda Natursenter. Målgang vil bli felles med full distanse. Vi lover fest i målområdet!

Fullt marathon starter som vanlig i Eidfjord og går opp gjennom Simadalen med den rå oppstigningen fra Tveit til toppen. Ved Høel kommer deltakerne fra halvmarathon inn på løypa og man løper samme strekningen mot målgang.

Se oppdatert løype her