Photo: AK Teigland

"Train hard, fight easy"

AK Teigland og Anders Taule stod på start i fjorårets Expedition Amundsen og forteller om sin planlegging gjennom vinteren.
En lilletå kan faktisk velte en stor mann.

Skrevet 06.12.2012 | Les mer

Now-what?

Hva skjer?

Stillheten har allerede senket seg som et hvit slør over Hardangervidda. Om 3 måneder skal deltagerne kjempe mot seg selv over vidda.
 

Skrevet 01.12.2012 | Les mer

Pioneren Roald Amundsen

Pioneren Roald Amundsen

Dette er den dramatiske historien fra Amundsen sitt forsøk på å krysse Hardangervidda i 1896. Historien er gjengitt fra Fredrikstad Blad februar 1896.

Skrevet 06.11.2012 | Les mer

Nye deltagere III

Nye deltagere III

Vi legger fortløpende ut bilder og tekst fra påmeldte deltagere. Du finner tidligere artikler her og her.

Skrevet 19.10.2012 | Les mer

Thomas Andersen

Bryte barrierer

Expedition Amundsen handler først og fremst om å overvinne seg selv og bryte egne barrierer, men noen vil også gi alt for å krysse målstreken først.

Skrevet 11.10.2012 | Les mer

Erlend Gjestrud at finish!

Hva gjør du her, Erlend?!

I motbakkene opp mot Mannevann måtte jeg flere ganger koble meg løs fra drag og staver, og holde på disse mens jeg krøp bakover for å snu pulken, bare for å oppleve at den like etter veltet igjen like etterpå. "Hva faen gjør du her, Erlend?!" tenkte jeg, mens jeg lurte på om det ville blåse hardere. Skulle jeg gi meg? Var det forsvarlig å fortsette? Jeg vurderte situasjonen til å være trygg, særlig ettersom skredfaren var betratelig lavere nå når snøen var så hard. Og jeg så en lykt langt oppe i bakken, og tenkte: "Nei, ikke faen, Thomas skal få litt mer konkurranse!"

Skrevet 19.03.2012 | Les mer