Expedition Amundsen 2016 åpner for påmelding 12.oktober!

PÅMELDING ER ÅPEN I PERIODEN 12.- 21. OKT !

Løpet vil foregå 25. februar – 28. februar 2016, med start på Haukeliseter og målgang ved Maurseth i Eidfjord, Hordaland

Ruta deltagerne går er den samme Roald Amundsen gikk i 1896, som en forberedelse til Sydpolekspedisjonen i 1911. Amundsen nådde aldri fram til Eidfjord da han ble overrasket av dårlig vær og valgte å snu. Han uttalte senere at turen over Hardangervidda var vel så strevsom og farefull som hans erobring av Sydpolen.

Expedition Amundsen 2016 åpner for påmelding 12.oktober!
Skrevet 01.10.2015 16:04

«Verdens hardeste skirenn»

Expedition Amundsen kalles «verdens hardeste skirenn». Den dag i dag benyttes den aktuelle ruta til forberedelser for ekstreme polarekspedisjoner. Deltagerne krysser Hardangervidda med pulk, enten alene eller som lag med 2 eller 3 deltagere. Ruta er verken merket eller oppkjørt, men deltagerne må innom sjekkpunkter underveis.

Man kan forvente svært skiftende vær. Fra strålende solskinn og påskeføre til regn, snø og sterk vind i løpet av få timer. Temperaturen er forventet å ligge et sted mellom -5°C og -25°C. I tidligere utgaver av løpet har deltagere blitt ligget værfaste i opptil 36 timer på grunn av dårlig vær. Det gjelder å være forberedt på alt!

Alt av nødvendig utstyr – mat, klær, kart og kompass må deltagerne selv frakte med seg i pulken som fort kan veie over 40kg. Ønsker man hvile sover man i telt. Ingen assistanse blir gitt underveis i løpet, bortsett fra i nødstilfelle.

Kunnskap og kjennskap til fjellet

For å kunne delta på Expedition Amundsen kreves det at man har kunnskap om og kjennskap til fjellet på vinterstid. Derfor må man kunne dokumentere at man har erfaring fra tilsvarende vinterekspedisjoner, deltatt på Expedition Amundsen tidligere eller delta på «Amundsen Treningssamling» i forkant av løpet.

Treningssamlingene blir på Dyranut på Hardangervidda helgene 4. – 6. desember 2015 og 15. – 17. januar 2016.
Se race manual for mer informasjon og påmeldingsdetaljer..

Påmeldingen til løpet vil være åpen fra 12. – 21. oktober. Tidligere utgaver av løpet har fylt seg opp raskt. Derfor er det innført et system der man vil foreta loddtrekning blant de som er kvalifiserte. De som får plass får beskjed etter påmeldingen er lukket.