Veteranen og nybegynneren – Even og Ailin satser på en plass i Expedition Amundsen 2016

Hei :)

Mitt navn er Ailin og sammen med min makker Even er vi to av mange søkere til årets utgave av Expedition Amundsen. Dere skal slippe å lese en lang avhandling om hvem vi er og hva vi driver med. Jeg vil heller fortelle dere litt om hvordan vi ble vi og hvorfor akkurat vi to valgte å melde oss på som vi og ikke han og henne!

Even og Ailin satser på en plass i Expedition Amundsen 2016.
Skrevet 08.10.2015 11:36
12162853_10153619002306215_830852696_o

Jeg er 28 år, mamma til 4, to sett tvillinger og bor i Stavern. Jeg har de 3 siste årene drømt om å melde meg på Expedition Amundsen. Hvert år når påmeldingen åpner blir jeg gira, ikke så gira på å gå alene, men sammen med noen - noen som kan navigere meg igjennom snørr og tårer. Hvert år har jeg spurt et par stykker, folk jeg kjenner! I fjor trodde jeg skulle bli mitt år, men ingen ville da heller. Sta som jeg er bestemte jeg meg for at i år skulle jeg finne noen og helst en som var villig til å ha troen på at selv jeg med mitt hektiske liv kunne få det til!

Av en eller annen grunn, en eller annen gang hadde jeg og Even blitt venner på Facebook, aldri møttes før, men trolig igjennom en felles interesse – triathlon. Vi hadde blitt så kalt «Facebook -venner».

Jeg så tilfeldigvis et bilde av en mann med pulk gå i mørket med hodelykt, aha tenkte jeg, han har gjort Amundsen han der. Gjett om han hadde!! Hele 3 ganger!

Jeg tok motet til meg en gang i juli og spurte om han ikke kunne tenke seg å gå med meg over fjellet? Even var vel litt nølende i starten kan vi si. Even fra Asker – sprek, ung og lovende, skulle drasse med seg den en gang ei så lovende over den uforutsigbare Hardangervidda! Han var en stund på at vi skulle gå individuelt, i tilfelle en av oss (som i meg) måtte bryte!

Jeg var veldig klar i min tale om at jeg ville gå som team (til min egen fordel selvfølgelig), vi bestemte oss for å møtes.

Det ble ikke en kort tur på kafé, neida - det ble en treningshelg hos Even i Asker! Helgen kan summeres opp slik; lang, intensiv, lærerik, morsom, innholdsrik og en bra start på et artig team! Det har blitt mange timer på tlf, meldinger osv for at planer og ideer skal bli til virkelighet!

Så nå står vi foran neste hindring; få en plass i Expedition Amundsen – faktisk komme med!

Utstyret er ikke handlet inn enda siden vi ikke vet utfallet. Even har det han trenger, men jeg har ingenting... Dvs jeg har kjøpt meg skallbukse og har en kompis som har skredutstyr og GPS. For meg gjelder det å låne det jeg ikke har og benytte finn.no flittig. Utfordring nr to for oss blir å lære meg å stå på ski. Vi får se om vi kommer så langt.

Min motivasjon til å melde meg på en slik konkurranse er nettopp fordi den er så annerledes, det er en stor motivasjon i seg selv at jeg skal begi meg ut på noe jeg ikke pr. dags dato mestrer! Noe jeg ikke kan, en ny opplevelse. Å få muligheten til å oppleve noe utenom det vanlige gir meg en ekstra driv når hverdagen blir tung til tider. For det blir den! Amundsen er konkurransen med X faktor, og det liker jeg!