Foto: Kai-Otto Melau

«Verdens hardeste skirenn» - Expedition Amundsen, endte mer spennende enn noen gang

-100 km med ski og pulk over Hardangervidda

 

Ruta deltagerne gikk er den samme Roald Amundsen gikk i 1896, som en forberedelse til Sydpolekspedisjonen i 1911. Amundsen nådde aldri fram til Eidfjord da han ble overrasket av dårlig vær og valgte å snu. Han uttalte senere at turen over Hardangervidda var vel så strevsom og farefull som hans erobring av Sydpolen.

 

Skrevet 01.03.2015 | Les mer

Intervju med Torill Gylterud

Intervju med Torill Gylterud

Med bare en uke igjen til startskuddet av årets Expedition Amundsen går av stabelen har vi snakket med en gjenganger i feltet. Toril Gylterud har vært klar to ganger før og fullført en gang etter at været stod i veien for to år siden.

Skrevet 18.02.2015 | Les mer

Intervju med Trine Alsgaard

Intervju med Trine Alsgaard

«Grenser? Jeg har aldri sett noen, men har hørt at de eksisterer i hodet på noen folk» Thor Heyerdahl 

Vi har tatt en prat med 46 år gamle Trine Alsgaard fra Rælingen, som skal delta på Expedition Amundsen 2015 før hun fullfører sin Bachelor i idrettsvitenskap – trenerstudiet med spesialisering i trening, coaching og idrettspsykologi ved Norges Idrettshøyskole. Fordypningsidrett? Selvsagt langrenn. Med dette burde forutsetningene være i boks for et spennende innslag i årets Expedition!

Skrevet 30.01.2015 | Les mer

Foto: Solveig Svenheim Varberg

Amundsen treningssamling 2015

Vi setter sikkerheten høyt, og har derfor satt som kriterium at alle som deltar for første gang og ikke har tidligere vinterekspedisjonserfaring, må gjennomføre treningssamling. Hensikten er å sikre at deltagerne er godt nok forberedt på hva som kan vente dem i vinterfjellet, sammen med dyktige instruktører som selv har gått Expedition Amundsen og har bred ekspedisjonserfaring. Slik sikres grunnlaget for et fantastisk løp over vidda.

Skrevet 11.11.2014 | Les mer

Foto: Agurtxane Concellon

Expedition Amundsen 2015 åpner for påmelding 20.oktober!

PÅMELDING ER ÅPEN I PERIODEN 20. OKT - 10. NOV !

Løpet vil foregå 26. februar – 1. mars 2015, med start på Haukeliseter og målgang ved Maurseth i Eidfjord, Hordaland

Ruta deltagerne går er den samme Roald Amundsen gikk i 1896, som en forberedelse til Sydpolekspedisjonen i 1911. Amundsen nådde aldri fram til Eidfjord da han ble overrasket av dårlig vær og valgte å snu. Han uttalte senere at turen over Hardangervidda var vel så strevsom og farefull som hans erobring av Sydpolen.

Skrevet 17.10.2014 | Les mer

Åsnes Leon-Prize 2014

Åsnes Leon-Prize 2014

Tusen takk for nominasjoner dere har sendt oss til årets Åsnes Leon Prize.

Mange deltagere har hjulpet hverandre underveis i Expedition Amundsen.
Uten deltagere som stopper opp og lar startnummer og slutt-tid komme i andre rekke ville ikke denne ekspedisjonen vært mulig å gjennomføre.
Prisen skal henge høyt - den skal være noe å strekke seg etter!

Skrevet 02.04.2014 | Les mer

Beste dame, Camilla Ianke. Foto: Kai-Otto Melau

En stor takk!

Xtremeidfjord ønsker å rette en stor takk til alle frivillige, sponsorer, deltakere og øvrig crew. Uten dere hadde ikke dette vært mulig!

Vi er nå godt i gang med planleggingen for neste års Expedition Amundsen, som vil foregå i tidsrommet 26. februar – 1. mars. Påmelding til dette blir annonsert i god tid på våre nettsider og facebook.

Skrevet 10.03.2014 | Les mer